Ja arī Tu bez salduma nevari, nāc pulkā
20. maijs, 2014 pl. 22:56,
Nav komentāru
Crѐme Caramel à la GAPS
- Uzkarsē cepeškrāsni
līdz 150 grādiem
- Ar mikseri sajauc 1 olu, 3
ēdamkarotes ūdens, 1 tējkaroti medus, kanēli
- Es pievienoju arī
magones, bet tās nogrimst
- Šis vienai
porcijai, ja ēdāju vairāk, visu reizina ar gardēžu skaitu
- Maisījumu salej
bļodiņās vai trauciņos, kurus var likt cepeškrāsnī
- Virsū uzkaisa
nedaudz kanēli
- Cep 30 minūtes
vai mazāk, kamēr virspuse brūni karamelizējusies
- Ēd siltu,
lieliski kopā ar skābu krējumu (iedomājies, ka tas saldējums)
- Mēģināju kopā ar zemenēm, tās liekas par skābu iepretim saldajai karamelei
Gogol Mogol à la
GAPS
- Nepieciešamas svaigas
olas, vislabāk, ja no zināmiem laukiem
- Lielā krūzē sajauc
2 olu dzeltenumus ar 2 tējkarotēm medus
- Kuļ ar mikseri,
kamēr gandrīz balts
- Apēd ar baudu,
kamēr bērni neredz
- Ja paliek pāri,
vari saukt palīgus
Mandeļu cepumi à la
Curantur.lv
- Samaisa mandeļu
miltus, olas, sviestu, medu, magones, saulespuķu sēkliņas, sezama sēkliņas
- Visi
daudzumi uz izjūtu vai pēc patikas
- Uz pannas saspiež mazus, plakanus plācenīšus un cep nelielā
karstumā (150 grādi), kamēr cepumi zeltaini brūni
- Bauda kopā ar smiltsērkšķu
tēju (ar medu, hi, hi)
2 pirmās receptes (ar manām variācijām) no "Gut and Psychology Syndrome: Natural Treatment for Autism, ADD/ADHD, Dyslexia, Dyspraxia, Depression, Schizophrenia", Natasha Campbell-McBride, 2010