Zaļais kokteilis pavasara mundrumam
Padalos ar Tevi savos iesācējas soļos zaļo kokteiļu pasaulē. Šis zaļais kokteilis jeb drīzāk zaļais biezenis ir pašizdomāts un speciālistiem droši vien šķitīs vismaz dīvains. Jo vairāk mēģinu, jo vairāk secinu, ka kombinācijas īstenībā te ir neierobežotas, un katrs varam variēt un izmēģināt, lai gan garšas kārpiņas būtu priecīgas, gan acīm bauda, gan (galvenais, kāpēc to darām) vitamīni organismam tiktu piegādāti. Katrs mans zaļais kokteilis ir jāuzskata par unikālu, jo pat man pašai nav izdevies atkārtot 2 vienādas kombinācijas un kokteiļa sastāvdaļu attiecības.
Tātad šoreiz man sanāca šāds kokteilis/biezenis:
- Ar sulu spiedi izspiež sulu no 1 garā gurķa, 2 seleriju kātiem, puses brokoļa
- Ar rokas citronu spiedi izspiež sulu no puscitrona un 1 neliela laima (zaļā citrona)
- Visas sulas blenderī sajauc kopā ar 1 avokado mīkstumu un sauju diedzētu graudu.
Sanāk 2 glāzes garšīga un veselīga biezeņa. Uzmini kādā krāsā? Tas jāēd ar karoti uzreiz pēc pagatavošanas. Un šīs īstenībā varētu būt vieglas pusdienas, jo kokteilis ir diezgan sātīgs.
Asāku sajūtu cienītājiem bonusā vēl viena recepte:
- Ar sulu spiedi izspiež sulu no puses garā gurķa, 3 seleriju kātiem, puses brokoļa, 4 lapām Romāņu salātu, 2 tomātiem
- Ar rokas citronu spiedi izspiež sulu no puscitrona un 1 neliela laima
- Visas sulas blenderī sajauc kopā ar 2 daiviņām ķiploka, pusi avokado mīkstuma, sauju graudu dīgstu un sāli.
Lai panīkums atkāpjas un Tev pietiek enerģijas pavasarim!