Ko mums būs ēst
Weston A. Price diētas un veselīga
dzīvesveida vadlīnijas
- Ēd nepārstrādātu, pilnvērtīgu pārtiku
- Ēd jēru, liellopa gaļu, medījumu gaļu, orgānu gaļu, putnu gaļu
un olas – šo visu no mājlopiem un putniem, kas ganījušies saulē un
ēduši zālīti
- Ēd savvaļas zivis (kas nav audzētas fermā) un vēžveidīgos no
tīriem ūdeņiem
- Ēd pilna tauku satura piena produktus no govīm, kas pārtikušas
no zāles. Ideāli, ja vari dabūt svaiga piena vai fermentētus
produktus, piemēram, svaigo pienu, pilntauku jogurtu, sviestu,
treknos svaigos sierus un skābu krējumu
- Lieto dzīvnieku taukus, īpaši sviestu - cik tik lien
- Lieto tikai tradicionālās augu eļļas – extra
virgin olīveļļu, mehāniski spiestu sezama eļļu, nelielus
daudzumus mehāniski spiestas linsēklu eļļas, kā arī tropiskās eļļas
– kokosriekstu eļļu, palmu eļļu, palmu kodolu eļļu
- Regulāri lieto mencu aknu eļļu, lai nodrošinātu vismaz 10 000
IU (starptautiskās vienības) A vitamīna un 1 000 IU D vitamīna
dienā
- Ēd svaigus augļus un dārzeņus – ideāli, ja bioloģiski audzētus,
– salātos, zupās vai viegli tvaicētus un kopā ar sviestu
- Lieto neapstrādātus graudus, pākšaugus un riekstus, kas pareizi
sagatavoti – mērcējot, diedzējot vai fermentējot, lai neitralizētu
fitīnskābi, fermentu inhibitorus un citus komponentus, kas traucē
uzsūkties barības vielām
- Regulāri iekļauj uzturā fermentētus dārzeņus, augļus, dzērienus un garšvielas