Svaigā avokado-laima kūka Vecgada vakaram
Kad svētku vakaram kārojas ko garšīgu, bet kopš Ziemassvētku mielasta prātā sev apsolījums atsākt ēst veselīgāk, tad te ir risinājums - Bezgrēka Torte, kurai ne kviešu milti, ne cukurs nav klāt stāvējuši...
Izmantotie produkti:
- Žāvēti augļi
- Dateles
- Rieksti
- Kokosriekstu eļļa
- Medus
- Avokado
- Laima sula un rīvēta miziņa
- Vaniļas pāksts saturs
- (Magones)
- (Eko rūgtā šokolāde)
- (Kokosriekstu piens)
- Mandeļu milti (tikai kūkas pamatnes apkaisīšanai, lai kūka nepielīp)
- Svarīgi! - žāvētus augļus un riekstus pirms izmantošanas jāmērcē un jāžāvē nelielā siltumā
Pamatnei:
- Kūkas formas pamatni izkaisa ar mandeļu miltiem (tas tikai, lai smukāki gabaliņi, vēlāk ņemot ārā no formas, lai nepielīp)
- Žāvētus augļus, dateles, riekstus un kokosriekstu eļļu sablendē
- Masu iemīca kēksa formā ar noņemamu malu. Iemīca tā, lai veidojas maliņa
- Liek ledusskapī, lai pamazām sastingst
Krēmīgais pildījums:
- Medu, avokado, laima sulu un rīvētu miziņu, kokosriekstu eļļu, vaniļas pāksts saturu sablendē un lej formā, kur žāvēto augļu-riekstu masa
- Svinīgumam var ieklāt magoņu kārtiņu. Tā vēlāk atgādina mežģīni
Dekorējums:
- Pa virsu izkārto žāvētos augļus, riekstus
- Var uzbērt arī Eko rūgtās šokolādes skaidiņas
- Variants: vēl var uzkult kokosriekstu pienu (bundžā tas parasti noslāņojas un ir kā divas sastāvdaļas - ūdeņainā un baltā, cietāka. Ņem to balto) un izdekorēt
Ko dara tālāk:
- Kūku liek ledusskapī
- Variants: 1-2 stundas pirms pasniegšanas liek saldētavā. ja kūka pabijusi saldētavā, tad atgādina saldējuma torti un pie svētku galda ar kafiju vai tēju garšo vienkārši ideāli!
Kūkas receptes autore Lilita Kalniņa.
Lai burvīgs Vecgada vakars un skaists un veselīgs atnāk Jaunais gads!