Ko var. Ko nedrīkst. Un Kāpēc
3. okt. 2014,
1 komentārs
Daži
GAPS diētas principi
- Atgriežamies pie senču
tradīcijām un ēdienkartes (gaļēdāji!) - gatavojam mājās, izmantojot
pēc iespējas dabiskus produktus
- Pēc iespējas nepārstrādāta
pārtika - jo produkts tuvāks savam dabiskajam izskatam, jo labāk.
Ideālajā gadījumā – nepērc neko, kas ir kastītē, bundžā vai jebkādā
iepakojumā – arī produktu sastāva apraksti sīkajā drukā nebūs
jāburto
- Pēc iespējas Ekoloģiska /
Bioloģiski audzēta pārtika
Nevēlamie produkti (tāpat kā SCD diētai ) Detalizētāku produktu sarakstu skati te
- Piens un visi piena produkti
(izņemot raudzētos)
- Ogļhidrāti – graudaugi un
visi to produkti
- Cukurs un visi to saturošie
produkti
- Cieti saturošie dārzeņi
(kartupeļi, kukurūza uc)
- Pārstrādāta
pārtika
Ieteicamie produkti
Detalizētāku produktu sarakstu skati
te
- Mājās gatavota pārtika –
zupas, kaulu buljoni, galerti, skābēti kāposti, uc
- Taukvielas, Gaļa, Zivis,
Olas
- Raudzētie piena produkti
– kefīrs, jogurts, lakto, sūkalas
- Augļi, dārzeņi (izņemot
ar cieti bagātie – kartupeļi, pupas uc)
- Rieksti, sēklas