Kur dzīvo imunitāte
Uzturs zarnu mikrofloras atveseļošanai (imunitātes stiprināšanai). Pamatidejas
Avots: grāmata Gut and Psychology Syndrome: Natural Treatment for Autism, ADD/ADHD, Dyslexia, Dyspraxia, Depression, Schizophrenia, Dr Natasha Campbell-McBride, 2010
- Imunitāte veidojas zarnās labo baktēriju darbības rezultātā – jo zarnu flora veselāka, jo imunitāte spēcīgāka
- Jo zarnu flora veselāka, jo labāk un pilnvērtīgāk spēj uzsūkties un organismā saistīties visas nepieciešamās vielas
- Imunitāte vairumam cilvēku ir sagrauta ar antibiotiku lietošanu, vakcīnām, spēcīgām ķīmiskām zālēm, nepareizu diētu, utt.
- Organismam vajadzīgas taukvielas, tai skaitā, piesātinātie tauki, jo no tām tālāk veidojas smadzeņu masa (kas ir 60 % tauku), nervu apvalks Mielīns (kas tātad nodrošina nervu impulsu pārvadi) u.c. Smadzenes nevar attīstīties bez taukiem!
- Holesterīns organismā IR vajadzīgs, jo no tā veidojas daudzas organisma funkcijām nepieciešamas molekulas – hormoni, fermenti u. c. Ja to nepiegādājam ar pārtiku, organismam vajag divtik enerģiju, lai to saražotu no citām organisma rezervēm
- Cukurs un graudaugi (tātad visas putras, rīsi, milti, kas arī ir cukuri jeb ogļhidrāti, tikai lēnāk organismā sašķeļas) organismu piesārņo ar toksīniem, tai pat laikā neļaujot uzsūkties/saistīties vajadzīgajām vielām.
- Piemēram – cukura molekulām organismā sadaloties (rūgstot) veidojas etilspirts un aldehīdi, kas tālāk saistās ar olbaltumvielām un nobloķē iespēju tai vietā piesaistīties vitamīniem, fermentiem u. c. Tāpēc nereti cilvēkam pat ir B vitamīna vai dzelzs pārpalikums (pietiekams daudzums), bet tie nespēj saistīties ar olbaltumvielām un veikt savu darbu.
- Augu eļļas (pat kvalitatīva olīveļļa) cepšanās procesā maina savu ķīmisko struktūru – no veselīgajām nepiesātinātajām taukskābēm tās pārvēršas par piesātinātām trans-taukskābēm, kas organismā ir brīvo radikāļu avots. Tāpēc augu eļļas izmantojamas tikai salātiem, bet ne cepšanai.
- Cepšanai der dzīvnieku tauki (cūkas, pīļu, zosu), sviests, Gī sviests
- Diētas būtība ir ēst tikai to, kas nav rūpnieciski pārstrādāts – labas kvalitātes gaļu, zivis, dārzeņus (izņemot kartupeļus), augļus, riekstus (gan tikai mērcētus), skābpiena produktus, olas, sviestu, tā nodrošinot organismu ar visu nepieciešamo. Piemēram, daudzas organismam nepieciešamās vielas, kā Arahidonskābe, kas tik svarīga smadzeņu darbībai, ir atrodamas tikai gaļā, olās, nepasterizētā pienā.
- Neatļautie produkti – cukurs, graudaugi (ieskaitot rīsus), miltu izstrādājumi (tātad maize un makaroni arī), kartupeļi, pasterizēts piens
- Diētu vēlams uzsākt (un arī turpināt) ar gaļas buljona dzeršanu/ēšanu vairākas reizes dienā. To pagatavo no gaļas vai gaļas kauliem (ja iespējams, Organic), ilgstoši vārot, drīkst pievienot jebkurus dārzeņus, tikai ne kartupeļus, to gatavo arī bez rīsiem un makaroniem
- Papildus vajag uzņemt
- Labas kvalitātes Probiotiķus lielos daudzumos (4-8 miljardi labo baktēriju 2-4 gadu vecam bērnam, līdz 20 miljardiem baktēriju pieaugušajam), kas kārtos un atveseļos zarnu floru
- Kvalitatīvas nepiesātinātās taukskābes, īpaši Omega-3, vislabāk zivju eļļas veidā, jo tā uzreiz piegādā smadzenēm EPA un DHA (Omega-3 skābju paveids) gatavā veidā
- Mikroelementus – Zn, Mg, Se, u. c.