Holesterīns - cilvēka labākais draugs
Te runāsim par holesterīnu, to, kāpēc mūs tā biedē ar paaugstinātiem holesterīna rādītājiem un sirds un asinsvadu slimībām kā sekām.
Par to, vai viņiem ir taisnība, un vai mums tiešām jābaidās.
Ceru, ka spēšu Tevi nomierināt vismaz par šo veselības rādītāju.
Skaidrošu, kāpēc holesterīns īstenībā ir labs un vajadzīgs organismam.
Kāpēc vajag ēst daudz labos taukus (tai skaitā piesātinātos, piemēram, kokosriekstu eļļu un speķīti).
Kāpēc slavenā Low fat / High fibre (zema tauku satura / daudz šķiedrvielu) diēta patiesībā ir ačgārna.
Kāpēc Statīni (zāles Holesterīna samazināšanai) nav draugi organismam. Piem., sk. žurnāla Ko ārsti tev nestāsta 2014. gada janvāra izdevuma rakstu Statīnu brīnumzeme
Līdz tiekamies te nākamreiz, skaties Dr Perlmutter darbu viņa mājas lapā www.drperlmutter.com , lasi Dr Perlmutter grāmatu Grain Brain, Dr Natasha Campbell-McBride grāmatu Put Your Heart in Your Mouth, kā arī lasi sadaļu šajā mājas lapā Uzturs / Ko ēdam
Natasha Campbell-McBride lekcija "Heart attack through 'evil fats'?" 23.03.2017
Dr Natasha Campbell-McBride prasme salikt visu pa plauktiņiem un drosme saukt lietas īstajos vārdos ir apbrīnojama!
Šī lekcija publicēta youtube 2017. gada 5. janvārī. Tas ir ieraksts no The World Foundation for Natural Science konferences "Live in Harmonious Accord with Nature"
Vācijā 3.-6. novembrī, 2016
https://www.youtube.com/watch?v=T7OQT1SHf9w
https://www.youtube.com/watch?v=iLsSLFEIG7A
https://www.youtube.com/watch?v=oPrWLE2sakU
Nina Teicholz – Lielais pārsteigums par taukiem 6. maijs 2016
Attēls no http://www.thehealthyhomeeconomist.com/the-9-benefits-of-cholesterol-in-the-diet/
WAPF rīko ikgadējas konferences Eiropā un Amerikā, kas pulcē lieliskus lektorus – ārstus, uztura speciālistus, zemniekus, kas nodarbojas ar ekoloģiskas pārtikas ražošanu, - kā arī cilvēkus, kas vēlas mācīties, lai uzlabotu savu veselību. 2015. Gada februārī un arī šogad es devos uz Limeriku (Īrijā), kur kā klausītājs piedalījos WAPF konferencē[i]. Ar galvenajām šī gada konferencē[ii] gūtajām atziņām dalos šajā rakstu sērijā.
Nina Teicholz
Foto no http://wapfmunster.com/speakers/[iii]
Grāmatas vāka attēls no www.amazon.co.uk
Vistālāko ceļu līdz Limerikai bija mērojusi Nina Teicholz – amerikāņu žurnāliste un grāmatas “The Big Fat Surprise” autore[iv]. Viņas sākotnējā interese bija rakstīt par trans-taukiem, taču, sākot situāciju pētīt, žurnāliste atklāja, ka tauku dilemma ir vēl daudz plašāka. Jo, analizējot datus, N. Teicholz atrada korelāciju, kura rādīja, ka, sākot zema tauku satura diētas ēru (Low-fat diet) ar sākotnējo mērķi mazināt sirds un asinsvadu slimību riskus, cilvēku veselība strauji palika sliktāka.
Noderīgi raksti
- 3.12.2014 Dr Perlmutter apgalvo, ka LDL ir Tavs jaunais labais draugs. Zema blīvuma holesterīns jeb LDL (Low density lipoprotein) - tas pats, kas līdz šim uzskatīts par slikto, pēc jaunākajām ziņām tagad ir cilvēka labākais draugs. Lasi un uzzini, kāpēc.
- 1.12.2014 Tauki un holesterīns. 9 lielākie meli, kas sabojāja pasaules veselību. Lasi par eksperimentu, kurš izgāzās un kurā piedalījāmies mēs visi
- Lielisks raksts, kas izskaidro, kāpēc Piesātinātie tauki nepalielina sirds slimību risku Lasi šeit
- Ēst taukus ir veselīgi jeb kāpēc ārsti maina viedokli pēc 40 gadiem Lasi šeit
- Piesātinātie tauki neveicina sirds slimības Lasi šeit
- Sk 7 min video, kur Dr Natasha Campbell-McBride skaidro sirds un asinsvadu slimību cēloņus - Holesterīns nav vainīgs
- Lasi rakstu Holesterīna aizstāvībai. Vai zema tauku satura diēta ir padarījusi mūs veselākus? Atrodi atbildi šeit
- Un šeit runā sirds ķirurgs. Lasi Sirds un asinsvadu slimību īstais cēlonis
- Sk grāmatu Know Your Fats: The Complete Primer for Understanding the Nutrition of Fats, Oils and Cholesterol, Mary G. Enig
- 21.05.2014 8 Ārsti runā par Holesterīnu un mītiem, kas joprojām dominē. Uzzini patiesību un stāsti citiem skaties un klausies te
Līdz kamēr iztulkoju šeit galvenās
domas, lasi angliski, ko Dr Natasha Campbell-McBride atbildi
lasītājam
Fats, heart disease, cholesterol
You
advocate eating animal fats and cholesterol-rich foods. What about heart
disease?
To understand fully
how and why heart disease develops please read my book “Put your heart in your
mouth! What really is heart disease and what we can do to prevent and even
reverse it.” The idea of fats and cholesterol-rich foods “causing” heart
disease and other manifestations of atherosclerosis stems from an infamous Diet-Heart Hypothesis, first proposed in 1953. Since then the science and clinical experience has proven this hypothesis to be
completely wrong. However, since 1953 a large political and commercial machine has been
built based on this hypothesis: these powers do their best to keep the mistaken
diet-heart hypothesis alive for as long as possible. It has been proven that
natural unadulterated animal fats, dairy fats, eggs, fresh fish and other natural
sources of cholesterol and fats have nothing to do with heart disease and are
essential to health. It has also been proven that all artificial fats
vigorously promoted to the population, such as all cooking and vegetable oils,
margarines, butter replacements and other processed fats cause heart disease,
cancer, diabetes, psychiatric and neurological disease and many other health
problems. GAPS (Gut and Psychology Syndrome) patients require a lot of natural
fats and natural cholesterol in their diet in order to restore their brain
function and immune function.
Dr Perlmutter par Holesterīna labajām pusēm. Vai sliktās maz ir? 3.12.2014
- Augsts Holesterīns par 70-80% samazina vecuma demences iespējamību.
- Zema sliktā holesterīna (LDL) daudzums palielina Parkinsona slimības risku par 350%
- Augsts Holesterīna līmenis par 50% samazina nomiršanas iespējamību.
- Klausies (4 min) un liec aiz auss - Holesterīns ir Tavs draugs nevis ienaidnieks.
The Diet-Heart Theory un The Lipid Hypothesis. Meli un patiesība par Holesterīnu 09.02.2015
Iespējams, šis ir vērtīgākais, ko esmu Tev pārvedusi no Weston A. Price Foundation konferences Īrijā, kas notika 2015. gada 7.-8. februārī.
Ziedo 2 stundas savas dzīves, lai noklausītos šo Sally Fallon lekciju. Un Tev atvērsies acis, ausis un, cerams, arī prāts uz visiem laikiem. Šis video parāda, kā vēsturiski radās absurdā THE DIET - HEART THEORY jeb THE LIPID HYPOTHESIS, kas daudzus gadu desmitus mūs maldinoši vedināja (un dara to joprojām) neēst "sliktos" piesātinātos taukus, jo tie paaugstinot briesmīgā holesterīna līmeni asinīs un radot sirds un asinsvadu slimības un miokarda infarktu.
Tā vietā ieteica (un iesaka joprojām) sukāt iekšā pārtikas rūpniecības dižgaru izgudroto mākslīgo, hidrogenēto margarīnu un ķīmiski pārstrādātās, šķīdinātājiem un niķeļa katalizatoriem pilnās augu eļļas. Apgalvojot, ka šie produkti mums ļaus samazināt "tik slikto" holesterīnu, kas esot visu nelaimju pamats.
Sally Fallon (Weston A. Price Foundation prezidente) Tev ar faktiem parādīs, kā cilvēki ir maldināti pārtikas rūpniecības peļņas nolūkos. Un kā tiem jebkuri līdzekļi ir labi, ieskaitot zinātnisko pētījumu datu falsifikāciju, datu noklusēšanu un apzinātu cilvēku maldināšanu. Un trakākais - ka miljoni cilvēku pasaulē vēl patiesi tic šiem uz meliem balstītajiem faktiem. Diemžēl, tiem tic arī ārsti.
Pagatavo sev nomierinošu tēju, apsēdies ērti un iedziļinies tajā, ko stāsta Sally Fallon. Un šīs 2 stundas, iespējams, būs vērtīgākais laiks, ko veltīsi savai veselībai šogad. Jo pēc tam Tu sapratīsi, kāpēc jāizmet margarīns, cepamās eļļas, holesterīnu pazeminošās Statīnu zāles, un jāiet uz tirgu pēc sviesta un cūku taukiem. Un Tu būsi izdarījis/usi milzu investīciju savā veselībā daudzus gadus uz priekšu.
Iesaki šo video noskatīties savam ārstam, kurš Tev vaiga sviedros cenšas iestāstīt, cik Holesterīns ir slikts. Un turpmāk vispār Holesterīnu vairs nepārbaudi. Lai netracinātu dakteri, un ietaupītu savus nervus, viņu pārliecinot. Holesterīns ir Tavas veselības pamats.
Un zini - šis ir tikai 1 no n-tajiem līdzīgiem stāstiem, kur alkatīgas peļņas nolūkos roku rokā iet Pārtikas rūpniecība, Farmācija un Medicīna (un tiem bieži kompānijā ir Politiķi). Pat pāri līķiem, kas beigās ir tikai statistikas punktiņš viņu pētījumu annālēs, ko visbiežāk pat izvēlas neņemt vērā, jo tas neiederas gribētajā tendencē (sk. Ancel Keys study).
Sally Fallon šo visu sauc īstajā vārdā - par Genocīdu. Nezināšanā aizmaldījušies, mēs gadiem un gadu desmitiem ar savām rokām un ar nepareizām izvēlēm bojājam savu veselību. Un ir vēl trakāk - mēs nedodam arī bērniem to, kas tik ļoti nepieciešams viņu pilnvērtīgai augšanai. Mums nemaz nevajag karus, cilvēce pati sevi iznīcinās... Labi, pietiks, es uzvelkos...
Izvēlies būt vesels!
Dr Mercola intervija ar Gary Taubes
What if It's All Been a Big Fat Lie?
Turpmāk vēl